Jadłospis

Jadłospis

19 marca 2021

 

DATA     ŚNIADANIE    OBIAD  ALERGEN
PON.

22.03.2021

Mleko– 100 ml,

miód – 5 g, bułka poz – 20 g,

masło – 5 g, dżem – 10 g,

szynka drobiowa – 20 g,

pomidor – 10 g,

rodzynki – 5 g,

Rosół z makaronem – 200 ml,

kurczak gotowany – 80 g,

ryż – 100 g, +

sos ( potrawka) – 30 g,

groszek z marchewką – 50 g,

sok multiwitamina – 100 ml,

Zboża zawierające gluten, mleko, seler
WT.

23.03.2021

Herbata– 100 ml.

miód –5 g. chleb żytni – 20 g,

masło – 5 g,

szynka krucha – 20g,

ser żółty gouda – 20 g,

rzodkiewka – 5 g,

jabłko – 25  g,

Zupa budyniowa – 200 ml,

ziemniaki pure

z koperkiem– 150 g,

pieczeń rzymska  – 50g,

sałata w sosie vinegret – 20 g,

sok pomarańczowy – 100 ml,

Zboża zawierające gluten, mleko, jajko
ŚR

24.03.2021

Herbata – 100 ml,

miód – 5g,

bułka wieloziarnista – 20 g,

masło – 5 g,

polędwica sopocka – 20 g,

ser grani – 5 g,

szczypior – 5 g,

jogurt naturalny

z truskawką – 60 g,

Zupa z białej kapusty– 200 ml,

ziemniaki pure

z koperkiem – 150 g,

kotlety z jajek – 100 g,

fasolka szparagowa – 50g,

sok świeży – 100 ml,

Zboża zawierające gluten , nasiona sezamu, mleko ,

jajko, seler

CZW.

25.03.2021

Płatki kukurydziane na mleku

– 200 ml, miód – 5 g,

bułka paryska – 20 g,

masło – 5 g,

ogonówka parzona – 20 g,

serek smażony – 5 g,

ogórek zielony  – 5 g,

jabłka –25 g,

Krupnik– 200 ml,

ziemniaki  – 150 g, sos – 30 g

pieczeń wieprzowa

duszona – 120g,

kapusta czerwona – 50 g,

sok jabłkowy – 100 ml

Zboża zawierające gluten, mleko, seler

 

PT.

26.03.2021

Kakao –  100 ml,

miód – 5 g, chleb żytni – 20g,

masło – 5 g,

szynka gotowana – 20 g,

ser almette – 5 g,

sałata – 5 g,

banan – 40 g,

Barszcz czerwony – 200 ml,

ziemniaki pure

z koperkiem – 150 g,

ryba morska panierowana – 100 g,

surówka z selera

i majonezu – 50g,

sok z czarnej porzeczki– 100 ml,

Zboża zawierające gluten, mleko, seler, jajko

           WODA    NIEGAZOWANA   DOSTĘPNA   CAŁY   DZIEŃ   BEZ  OGRANICZEŃ.

PRZEWIDZIANE  SĄ  RÓWNIEŻ  DOKŁADKI  PORCJI  DLA  DZIECI, KTÓRE  SĄ  GŁODNE  I  ZJADŁBY  WIĘCEJ.

 

       Dyrektor                                     Szef   kuchni                         Intendent